En zij dan?

Meeroken

Demo behandeling

Je bent niet alleen. Meer dan 80% van de rokers wil stoppen en per jaar doen een miljoen rokers een stoppoging.

Het lijkt niet zoveel kwaad te kunnen dat een ander rookt in uw nabijheid. Maar onderzoek, onder andere van de Nederlandse Gezondheidsraad, wijst anders uit: de kans op longkanker neemt met 20% toe voor meerokers. Daarnaast neemt de kans op hart- en vaatziekten toe met 20 tot 30% voor een meeroker. Redenen genoeg dus om huisgenoten tegen meeroken te beschermen. Dit geldt voor volwassenen, maar in sterkere mate natuurlijk voor kinderen. Een kind is nog in de groei, als ouder of grootouder wilt u natuurlijk het beste voor uw (klein-) kind. Schone lucht hoort daarbij, kinderen kunnen slecht tegen die schadelijke stoffen: hun longen, ogen, mond, neus en keel lopen extra risico.
Het is belangrijk voor kinderen dat ze opgroeien in een rookvrij huis en zo weinig mogelijk worden blootgesteld aan de rook van anderen. Dit geldt voor de situatie thuis, in de auto, bij de oppas of als u ergens op bezoek gaat.

Enkele tips om uw huisgenoten te beschermen:

  • Zet nergens asbakken neer
  • Vertel uw bezoek dat u een rookvrij huis hebt
  • Rook altijd buiten
  • Rook niet in de auto

De beste tip om uw huisgenoten te beschermen is natuurlijk: stop met roken. Niet alleen beschermt u hen dan tegen de gevolgen van het meeroken, maar bovendien bent u voor de kinderen dan ook een goed voorbeeld. Kinderen van rokende ouders hebben een grotere kans om later zelf ook te gaan roken. Door bijtijds te stoppen leert u ze dat roken ongewenst is. Goed voorbeeld doet volgen!

 
Totale besparing sinds
[datum]:
?

Vul de gegevens in en bereken hoeveel geld u kunt besparen.

Stopdatum:
(niet verplicht)
 
Geen stopdatum