Feiten

Leeftijd en roken

Demo behandeling

Ik heb het altijd al gezegd, als ik wil stoppen dan wil ik dat ook en dan doe ik dat ook. Ik kan best stoppen als ik dat wil. Dat heb ik ook al eerder bewezen, ik ben al eerder gestopt geweest. Toen heb ik zonder al te veel moeite gewoon bijna een jaar niet gerookt. Als ik die beslissing eenmaal heb genomen dan is het voor mij ook een feit.


De laatste jaren neemt het aantal jongeren dat rookt af. Dat is goed nieuws natuurlijk! Waar roken eerder sociaal geaccepteerd was, dringt de boodschap steeds meer door dat roken zeer schadelijk is, met name voor jonge mensen die nog in ontwikkeling zijn. De houding van ouders tegenover roken - en of zij zelf roken - kan  een aanwijzing geven of hun kind ook gaat roken. Deze houding is ook veranderd; de tijdsgeest en de kennis over de gevolgen van roken zorgen ervoor dat het aantal rokende jongeren daalt. Toch rookt nog circa 1 op de 5 jongeren. Roken is voor deze groep zeer schadelijk en stoppen is dan ook aan te raden; op die manier kan de jongere zich lichamelijk en psychologisch beter ontwikkelen en wordt het roken geen levenslange gewoonte.
Ook het aantal rokende ouderen neemt af. De ouderen in Nederland zijn heel anders opgevoed dan de huidige jeugd: vroeger was roken nog meer een statussymbool en er werd geloofd dat het helemaal geen kwaad kon. Roken werd toen zelfs aangeprezen door profvoetballers, iets wat we ons nu niet meer voor kunnen stellen. Veel ouderen die nu roken zijn in hun jeugd begonnen en vrij jong verslaafd geraakt. Toch is het voor deze groep ook belangrijk om te stoppen: de levensverwachting en de conditie nemen toe.

 
Totale besparing sinds
[datum]:
?

Vul de gegevens in en bereken hoeveel geld u kunt besparen.

Stopdatum:
(niet verplicht)
 
Geen stopdatum