Feiten

Vrouwen en roken

Demo behandeling
Ik heb nu geen sigaret meer nodig om even te kunnen pauzeren, ik let goed op dat ik op tijd stop met werken. En dan loop ik even een rondje of drink een kop thee. Dat helpt ook bij stress, net zo goed als de sigaret heb ik gemerkt.
 
De levensstijl van vrouwen is steeds meer op die van mannen gaan lijken. Niet alleen werken vrouwen tegenwoordig vaker buitenshuis, ook roken vrouwen aanzienlijk meer dan in de jaren ‘40. Pas in de jaren ’50 en ’60 zijn vrouwen volop gaan roken, de effecten hiervan zijn dus pas de laatste paar jaren meetbaar geworden. Een onderzoek van de universiteit van Oxford onder 1,2 miljoen Britse vrouwen maakt de exacte impact van het roken onder vrouwen zichtbaar. Vrouwen die roken gaan maar liefst tien jaar eerder dood dan vrouwen die nooit gerookt hebben.
Uit het onderzoek blijkt echter ook hoe buitengewoon effectief het stoppen met roken is. Als vrouwen met roken stoppen voor hun dertigste, is de kans op eerder overlijden als gevolg van het roken minimaal. Stoppen voor je veertigste is ook erg effectief; vrouwen sterven dan hoogstens een jaar eerder dan niet-rokers. Kortom, hoe eerder u stopt met roken, des te meer effect het heeft. Maar, ook op latere leeftijd heeft stoppen effect.
 

 
Totale besparing sinds
[datum]:
?

Vul de gegevens in en bereken hoeveel geld u kunt besparen.

Stopdatum:
(niet verplicht)
 
Geen stopdatum