Feiten

Zwangerschap

Demo behandeling

Beloon jezelf elke maand die je niet rookt met iets leuks van het uitgespaarde geld. Van de andere helft kun je sparen. bijvoorbeeld voor een mooie vakantie of een auto. Reken uit wat je overhoudt met de centenmeter.

Tijdens een zwangerschap deelt u uw bloed met uw ongeboren kind. Wanneer u tijdens een zwangerschap rookt, ontvangt het kind minder bloed vanwege de vernauwing van de bloedvaten door nicotine. In bloed zitten belangrijke voedingsstoffen, waar het kind er dan dus minder van krijgt. Bovendien bevat het bloed minder zuurstof, omdat koolmonoxide er voor zorgt dat er minder ruimte is voor zuurstof. Hierdoor kunnen deze stoffen de groei van het ongeboren kind op een negatieve manier be├»nvloeden. Dit kan zich uiten in een laag geboortegewicht, concentratieproblemen en niet goed ontwikkelde lichaamsdelen (zoals een hazenlip en klompvoetjes).
Ook meeroken is schadelijk wanneer u zwanger bent. Het is daarom aan te raden om samen met uw partner te stoppen met roken.

Het is dus van belang dat u stopt met (mee)roken zodra u weet dat u zwanger bent.
Bovendien heeft u meer kans om zwanger te worden wanneer u niet rookt. Ook is het sperma van de man beter wanneer hij niet rookt; dit verhoogt de kans op een zwangerschap.
Ook na de bevalling is het belangrijk om het stoppen met roken vol te houden: de baby krijgt via borstvoeding de schadelijke stoffen binnen. Daarbij is meeroken, zeker voor jonge kinderen, ook ongezond.

 
Totale besparing sinds
[datum]:
?

Vul de gegevens in en bereken hoeveel geld u kunt besparen.

Stopdatum:
(niet verplicht)
 
Geen stopdatum