Online behandeling

Veel gestelde vragen

Demo behandeling

Hoeveel kost de behandeling?

De behandelingen van Rokendebaas.nl worden vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering. De kosten van uw eigen risico verschillen echter per zorgverzekeraar. Om te weten voor welke vergoeding u in aanmerking komt, kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.
Deelnemers onder de 18 vallen onder de jeugdzorg. De kosten voor de behandeling worden in dat geval door de gemeente gefinancierd. Dit kan per gemeente verschillen.

Het lukt mij niet om in te loggen

Om in te kunnen loggen moet u eerst de aanmeldprocedure geheel hebben doorlopen. U kunt deze procedure beginnen via de knop aanmelden.
Wanneer u een inlognaam gekozen heeft, krijgt u een e-mail met het wachtwoord toegezonden waarmee u kunt inloggen.
Mocht het inloggen niet lukken, dan kunt u de volgende punten controleren:
- Staan de pop-up blockers uit? Hierover is meer te lezen bij techniek
- Gebruikt u de juiste inlognaam en wachtwoord?
- Logt u op de juiste plaats in, op de homepage, onder 'Inloggen'?

Ik ben mijn inlognaam of wachtwoord vergeten

Als u ons een mail via het e-mailformulier op de contactpagina stuurt met daarin uw gegevens, dan kunnen wij uw inlognaam achterhalen en zullen we u deze toesturen.

Het wachtwoord wordt op een beveiligde, versleutelde manier bewaard. Dit heeft tot gevolg dat het niet mogelijk is een wachtwoord te achterhalen.
Onder het inlogscherm op de home pagina staat de optie ‘wachtwoord vergeten’. Daar kunt u uw e-mailadres invullen. U krijgt dan een nieuw, tijdelijk wachtwoord toegestuurd. Als u met uw inlognaam en tijdelijke wachtwoord inlogt, krijgt u de gelegenheid om zelf een nieuw wachtwoord te verzinnen. Vanaf dat moment kunt u met het zelfverzonnen wachtwoord de behandeling vervolgen.

Wat moet ik doen als ik opnieuw de behandeling wil volgen?

Het is mogelijk u opnieuw aan te melden. Vermeld in de toelichting dat u eerder een behandeling doorlopen hebt. Wij kunnen dan uw oude dossier erbij zoeken. U ontvangt in dat geval binnen enkele dagen een bericht van de co├Ârdinator met een advies voor het vervolgtraject. Graag horen wij van u wat uw oude inlognaam was, dan kunnen wij uw oude dossier doornemen om u beter van advies te dienen.

Ik heb mij aangemeld voor de internetbehandeling. Hoe gaat het nu verder?

Als u inlogt met uw zelfgekozen naam en wachtwoord, komt u in uw persoonlijk dossier. Daar ziet u het eerste bericht van uw hulpverlener staan. Op die berichten kunt u reageren. Dan wijst het zich verder vanzelf.

Is Rokendebaas.nl een geschikte methode voor mij?

Wanneer het roken problemen op gaat leveren en het niet lukt om het sigarettengebruik terug te dringen is het goed om daarbij wat hulp in te schakelen. U kunt altijd advies inwinnen bij de huisarts of bij een instelling voor verslavingszorg in de regio. U kunt adressen van die instellingen vinden op de website bij andere hulp.
Wellicht is de internetbehandeling iets voor u. Bij de internetbehandeling wordt eerst het rookgedrag onderzocht; wanneer rookt u, wat voelt u dan, wat denkt u, wat doet u dan? Daarmee krijgt u meer zicht op de functie van het roken. Als u dan daadwerkelijk aan de slag gaat met het minderen en uiteindelijk met het stoppen met roken, weet u waar de risico’s liggen, waar u op moet letten en wat u kunt doen. Dat gebeurt in deel 2 van de behandeling. Vervolgens wordt er samen met de hulpverlener gekeken wat er anders kan en hoe dit vol te houden. De internetbehandeling is een volwaardige behandeling met een persoonlijke hulpverlener. U kunt het thuis doen op het moment waarop het u het beste uitkomt. Van belang is wel dat u communicatie via internet een prettige manier van werken vindt.

Ik maak me zorgen over het roken van iemand in mijn omgeving. Wat kan ik doen?

Vaak maken mensen zich zorgen om iemand in hun directe omgeving die rookt. Dit kan uw kind zijn, een partner maar ook een vriend of vriendin. U kunt de betreffende persoon wijzen op de website en internetbehandeling die via Rokendebaas.nl te volgen is. Diegene beslist zelf of hij of zij wel of niet wil stoppen met roken. Wellicht is het een prettig idee voor deze persoon dat hij nergens toe gedwongen wordt maar altijd zelf beslist.

Is het roken van sigaren minder schadelijk?

Het wordt veelal aangenomen dat het roken van sigaren minder schadelijk is dan het roken van sigaretten. Dit berust echter op een misverstand. Sigaren bevatten juist meer schadelijke, kankerverwekkende stoffen; zo zit er meer teer, koolmonoxide en ammoniak in. Ook al wordt de rook van een sigaar doorgaans niet geïnhaleerd, dit maakt het effect ervan niet minder schadelijk voor het lichaam. Onder sigarenrokers is de kans op longkanker immers nog hoger dan bij niet-rokers en de kans op mond- en keelkanker is zelfs groter dan bij 'gewone' rokers.

Ik gebruik naast sigaretten ook andere middelen. Wordt daar ook aandacht aan besteed?

Als u naast sigaretten andere middelen gebruikt, kunt u zich in principe gewoon aanmelden voor de online behandeling. We hebben meerdere online behandelingen, namelijk Alcoholdebaas.nl, Benzodebaas.nl, Cannabisdebaas.nl, Gokkendebaas.nl en Etendebaas.nl. U kiest voor de behandeling van het middel waarmee u de meeste problemen ervaart. In de behandeling van uw keuze zal het gebruik van de andere middelen meegenomen worden.

 
Totale besparing sinds
[datum]:
?

Vul de gegevens in en bereken hoeveel geld u kunt besparen.

Stopdatum:
(niet verplicht)
 
Geen stopdatum