Over ons

Onderzoek

Demo behandeling

Internetbehandeling is een relatief nieuwe vorm van behandeling, die sterk in opkomst is. De afgelopen jaren zijn er diverse online interventies ontwikkeld voor depressie, angst en diverse soorten verslavingen. In maart 2005 is Tactus Verslavingszorg gestart met de internetbehandeling Alcoholdebaas.nl. De resultaten van het onderzoek naar de uitvoerbaarheid en effectiviteit van deze behandeling zijn erg positief.

In het najaar van 2012 is Tactus Verslavingszorg gestart met de internetbehandeling Rokendebaas.nl voor mensen die verslaafd zijn aan roken. Wetenschappelijk onderzoek is een vast onderdeel van de behandeling. Sinds de start worden de uitvoerbaarheid en effectiviteit van het programma onderzocht. Ook de ervaringen van deelnemers met de online behandeling worden geƫvalueerd.

Alle deelnemers van Rokendebaas.nl vullen op een aantal momenten tijdens de behandeling vragenlijsten in. Met behulp van deze onderzoeksgegevens worden onder andere de kenmerken van de deelnemers en de effecten van de behandeling in kaart gebracht. Ook worden de resultaten van het onderzoek gebruikt om de online behandeling verder te kunnen verbeteren.

 
Totale besparing sinds
[datum]:
?

Vul de gegevens in en bereken hoeveel geld u kunt besparen.

Stopdatum:
(niet verplicht)
 
Geen stopdatum